Skip to main content
Airco installatie Bilzen

Laatste nieuws.

Laatste nieuws
Airco installatie Diepenbeek
Ventilatie installatie Diepenbeek

Waarom airco plaatsen?

Het valt niet meer te ontkennen: onze zomers worden de laatste jaren steeds warmer. Het is dus niet verwonderlijk dat airco plaatsen aan populariteit wint en dit zowel in België als in heel Europa. Het plaatsen van een airco speelt perfect in op de wisselende noden van onze woningen en zorgt voor een aangenaam gevoel op ieder ogenblik.

Maar wat is nu precies airco?

Wanneer men airco zegt, denken we automatisch aan de “klassieke” airco zoals we deze kennen van op kantoor waarbij de ruimte gekoeld wordt door luchtverplaatsing. Zo’n systeem noemt men ook wel een warmtepomp lucht-lucht. Met een moderne airconditioning kunt u comfortabel koelen én verwarmen. Een airco koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Verder zorgt het ook voor het ontvochtigen en het filteren van de lucht. Dit samen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Een dergelijke warmtepomp is eenvoudig te installeren en bovendien zijn de binnenunits verkrijgbaar in verschillende stijlvolle uitvoeringen, zodat ze passen in elk type interieur.   

Hoe werkt een airconditioning?

Elke airconditioning bestaat op zijn minst uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit.

Bij het verwarmen onttrekt zo’n systeem warmte aan de buitenlucht via een buitenunit. Die is verbonden met één of meerdere binnenunits die de warme lucht in de kamer blazen. De binnenunit kan verschillende vormen hebben, zoals een wandmodel, een vloermodel of een plafondmodel.  

Bij het koelen (de aircofunctie) wordt de werking van de lucht-luchtwarmtepomp omgekeerd: de warmtepomp voert de warmte van de binnenruimte af naar buiten en via de koelvloeistof wordt de overtollige warmte of koeling getransporteerd. Op die manier garandeert de lucht-luchtwarmtepomp de perfecte temperatuur in elk seizoen.

Welk type airconditioning?

Welke airconditioning het beste bij u past, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ruimtes dat verwarmd of gekoeld moeten worden, de eisen die gesteld worden aan de airco, of het mogelijk moet zijn om de ene ruimte te verwarmen en een andere ruimte op hetzelfde moment te koelen. Voor elke toepassing kunnen wij u een gedetailleerde offerte bezorgen.

Bent u geïnteresseerd in een efficiënte airco om de warme zomermaanden door te komen? Neem dan snel contact met ons op.

Offerte op maat.

De zoektocht naar de juiste verkoelings- en verwarmingstechnieken begint bij correct advies. Daarom komen wij graag bij u langs om u de gewenste informatie te geven en te bespreken welke technieken voor uw project de beste oplossing bieden. Wenst u graag een vrijblijvend bezoek van onze zaakvoerder? Laat het ons weten! Wij nemen snel contact met u op en leggen een afspraak vast.

Gebeten door techniek?

DIMA Ecotechnics is een boeiend bedrijf om je talenten te ontplooien! Ontdek hier onze vacatures.
warmtepomp installatie
Een professioneel  team staat voor u klaar

Contact

Royerveld 16 - 3740 Bilzen
089 20 40 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media

Vincotte logo