Skip to main content
Airco installatie Bilzen

Warmtepomp-
boilers.

Warmtepompboiler
Airco installatie Diepenbeek
Ventilatie installatie Diepenbeek

Betaalbaar warm water via groene energie

Bent u op zoek naar een energiezuinig alternatief om uw sanitair water te verwarmen? Dan is een warmtepompboiler de ideale keuze! Een warmtepompboiler warmt op een efficiënte, voordelige en ecologische manier uw warm water op.

Het systeem werkt zoals een omgekeerde koelkast:

 1. De boiler zuigt omgevingswarmte uit de omgeving aan
 2. Deze warmte gaat langs een warmtewisselaar, die water verdampt tot gas
 3. In de compressor wordt dit gas samengedrukt waardoor de temperatuur stijgt
 4. Dit verwarmd gas verwarmt vervolgens het water

Premie voor warmtepompboilers

Ook voor de installatie van een warmtepompboiler kan u in aanmerking komen voor een premie, op voorwaarde dat deze geplaatst wordt door een aannemer.

Voordelen van een warmtepompboiler

 • Milieuvriendelijk: een warmtepompboiler onttrekt warmte uit de omgevingslucht om uw sanitair water op te warmen. Hierdoor stoot dit type boiler veel minder CO2 uit dan klassieke boilers.
 • Energiezuinig: een warmtepompboiler verbruikt maar liefst 3x minder elektriciteit dan een elektrische boiler. Zeker in combinatie met zonnepanelen zorgt dit voor een aanzienlijke besparing op uw energiefactuur. Op die manier is de aankoop van een warmtepompboiler op minder dan 5 jaar terugverdiend.
 • Eenvoudige installatie: aangezien een warmtepompboiler werkt op elektriciteit, heeft u enkel een stopcontact nodig om het toestel aan te sluiten.
 • Ideaal voor grote gezinnen: afhankelijk van het volume van het boilervat kan een warmtepompboiler gezinnen tot 6 personen van voldoende warm water voorzien.
 • Levensduur: een warmtepompboiler garandeert een lange levensduur. Het is een onuitputtelijke bron van energie en vereist weinig onderhoud.
 • Rendement: een warmtepompboiler heeft het voordeel dat het, in tegenstelling tot de zonneboiler, het ganse jaar door hetzelfde rendement behoudt.
 • Zonnepanelen: een warmtepompboiler biedt een extra voordeel als u zonnepanelen heeft. Ze kunnen namelijk aangesloten worden op uw warmtepompboiler zodat u zelf de groene energie produceert die uw warmtepompboiler nodig heeft.

Wat is het verschil met een warmtepomp?

U dient geen warmtepomp te installeren om gebruik te kunnen maken van een warmtepompboiler. Deze twee systemen functioneren elk op zichzelf. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen om uw woning te verwarmen, zoals een lucht-water- of een lucht-lucht warmtepomp. De warmtepompboiler – voor de opwarming van sanitair warm water – is een elektrische boiler met een ingebouwde warmtepomp die de warmte uit de omgeving opneemt.
Wartmtepomp boiler
 • Wij zijn zeer tevreden van de professionaliteit waarmee de firma te werk gaat. Ook de plaatsers verdienen een pluim. De afwerking en netheid zijn een voorbeeld voor de sector. Geen vraag van ons, was hun te veel. Prima werk DIMA, doe zo verder. Wij wensen DIMA en de ganse ploeg dan ook veel succes voor de toekomst.

  Nijst Jos | Bilzen
 • Wij kiezen steeds weer voor DIMA omwille van de professionele en vlotte afhandeling van de werken. Er wordt steeds mee gedacht om een zo efficiënt mogelijke oplossing te bieden. Een woord is nog echt een woord bij DIMA en daarom kunnen wij hen overal aanbevelen. Wij zijn enorm tevreden van begin tot einde.

  Reyskens Orthopedie | Borgloon
 • De juiste informatie gekregen ivm de aankoop van de airco. Zeer professioneel en correct afgewerkt zoals besproken werd en alles netjes terug achtergelaten alsof er niemand was geweest. Goede naservice. Gewoonweg een aanrader zo wel voor de airco als Dima Ecotechnics. 

  Driesen Jessica | Martenslinde
 • Daar we tijdens het weekend onze woonkamer gebruiken als eetruimte voor ons huiskamerrestaurant Casa Vesta in Voeren, moest de airco daar niet alleen efficiënt en discreet zijn, maar zeker betrouwbaar.  Bovendien was de living pas geschilderd en volledig geïnstalleerd voor het restaurant, de werken moesten dus snel en netjes kunnen verlopen. Bij DIMA Ecotechnics vonden we het gepaste toestel, de nodige know-how en vakmanschap om aan al deze eisen te voldoen. Wijzelf en onze gasten kunnen nu in een aangename omgeving volop genieten van de culinaire geneugten.

  Familie Crommelinck | Voeren
 • Après réception d’un devis clair et précis, l’installation a été réalisée après un délai de 6 semaines. Les travaux ont été effectués proprement  et de façon très professionnelle. Nous avons été très satisfait du travail impeccable.

  Mr & Mme Schillings | Fourons-le-Comte
 • We hebben snel en een correcte prijsofferte ontvangen. Bij het bezoek ter plaatse kregen we een deskundige uitleg met de verschillende opstelmogelijkheden. Wij hadden dadelijk een goed gevoel bij de omgang met de eigenaar van het bedrijf. Alles werd professioneel afgewerkt volgens de gemaakte afspraken. De monteurs hadden een zeer goede werkvoorbereiding ontvangen, waardoor de eigenaar zelf niet aanwezig moest zijn. Ze hebben de nodige tijd genomen om alles goed te installeren.

  Familie Mercken-Vandebeek | Bilzen
 • DIMA ECOTECHNICS heeft recent een koeling op de slaapkamer bijgeplaatst. Dank voor het knappe werk. Respect van beloofde levertermijnen en vakmanschap van plaatsing. Daarenboven werd alles netjes en proper afgewerkt!!

  Patrick Cools | Diest
 • Bedankt voor de supersnelle service!! Piekfijne uitvoering en afwerking bij het vervangen van onze boiler. Kwaliteit op elk vlak!

  Verjans-Schoefs | Hoeselt
 • De monteurs van DIMA hebben de airco geplaatst en ze hebben het zeer goed afgewerkt. Merci! Dit kom je niet veel meer tegen.

  Vanherle Sigurd | Grote Spouwen
 • Ik wil jullie en Bruno nog bedanken voor de interventie aan mijn warmtepomp! Top service!!

  Jochen Nouwen | Bree
  warmtepomp installatie

  Benieuwd naar onze realisaties?

  Neem dan even de tijd om onze referenties te bekijken en laat u inspireren door onze gerealiseerde projecten.
  Referenties gezinswoningen

  Particuliere referenties

  Referenties office

  Office referenties

  Industriële office

  Industriële referenties

  Zonnepanelen

  Zonnepanelen referenties

  Offerte op maat.

  De zoektocht naar de juiste verkoelings- en verwarmingstechnieken begint bij correct advies. Daarom komen wij graag bij u langs om u de gewenste informatie te geven en te bespreken welke technieken voor uw project de beste oplossing bieden. Wenst u graag een vrijblijvend bezoek van onze zaakvoerder? Laat het ons weten! Wij nemen snel contact met u op en leggen een afspraak vast.

  Gebeten door techniek?

  DIMA Ecotechnics is een boeiend bedrijf om je talenten te ontplooien! Ontdek hier onze vacatures.
  warmtepomp installatie
  Een professioneel team staat voor u klaar

  Contact

  Royerveld 16 - 3740 Bilzen
  089 20 40 48
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Volg ons op social media

  Vincotte logo